niedziela, 26 czerwca 2011
Muffinki truskawkowe
Składniki:
2 szkl. mąki pszennej
100 g cukru
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
1 szkl. mleka
110 ml oleju
małe truskawki (nie jestem w stanie powiedzieć ile - tak na oko, żeby starczyło po 2-4 na muffinkę)
W osobnych miskach mieszamy suche i mokre składniki, oprócz truskawek. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką, aż się połączą. Wypełniamy foremki do muffinek ciastem (myślę, że max. do połowy - ja dałam tak 3/4 i powypływały przy pieczeniu) i układamy na wierzchu po kilka truskawek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
o mniam, całe truskawy <3
OdpowiedzUsuńależ to musiało być pyszniutkie..Żaklina bogiem kuchni!!!
OdpowiedzUsuńM.