piątek, 1 lipca 2011

Muffinki orzechowe

 
Składniki:

75 g oleju
85 g cukru
1 cukier waniliowy
2 jajka
175 g mąki
5 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
orzechy laskowe

W osobnych składnikach mieszamy suche i mokre składniki, oprócz orzechów. Następnie łączymy ze sobą suche i mokre składniki. Przelewamy do foremek na muffinki, do ok. 2/3-3/4 wysokości i układamy na wierzchu po kilka orzechów laskowych. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min. (można sprawdzić patyczkiem).


Smacznego! : )

5 komentarzy:

  1. wyglądają niesamowicie *.*
    jak zwykle zresztą ;p
    szkoda że nie lubię orzechów ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. z j a w i s k o w e ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale one muszą być pyszne! Miękka muffina+ chrupiący orzech, niespotykane!

    OdpowiedzUsuń
  4. mała wakacyjna przerwa, ale już mam materiały na nowe posty ;)

    OdpowiedzUsuń

Napisz, co myślisz...