piątek, 1 lipca 2011
Muffinki orzechowe
Składniki:
75 g oleju
85 g cukru
1 cukier waniliowy
2 jajka
175 g mąki
5 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
orzechy laskowe
W osobnych składnikach mieszamy suche i mokre składniki, oprócz orzechów. Następnie łączymy ze sobą suche i mokre składniki. Przelewamy do foremek na muffinki, do ok. 2/3-3/4 wysokości i układamy na wierzchu po kilka orzechów laskowych. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min. (można sprawdzić patyczkiem).
Smacznego! : )
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wyglądają niesamowicie *.*
OdpowiedzUsuńjak zwykle zresztą ;p
szkoda że nie lubię orzechów ;p
z j a w i s k o w e ;)
OdpowiedzUsuńale one muszą być pyszne! Miękka muffina+ chrupiący orzech, niespotykane!
OdpowiedzUsuńCo z blogiem? Tęsknimy!
OdpowiedzUsuńmała wakacyjna przerwa, ale już mam materiały na nowe posty ;)
OdpowiedzUsuń